Jan 2, 2022, 6:31 PM

Лексикон 

  Poetry
296 0 0

 

В анкета за стотина
участват само половина.
Те имали си отговор за всичко,
превръщали се в " Майстор Тричко".
А другата вторина,
по въпросите дузина,
мрънка и на мързел се предава,
не вижда смисъла да отговаря.
"Кой си ти?"
"Какво обичаш 
или на кого се вричаш?"
" Цветът на твоите очи?"
" Къде живееш?"
" Често ли се смееш?"
" Щастлив ли си?"
" Имаш ли мечти?"
" Кого очакваш скоро да те навести?"
" Как ще промениш Света
ако си Звезда?"
" Ако притежаваш власт
с разум ли ще управляваш
или ще си траеш в пас?"...
В анкета за стотина,
за жалост отговор не се намира.
" Яж, моли се и обичай"
- сюжетът призма провокира:
ЖИВЕЙ, НЕ СПИРАЙ!

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??