Oct 13, 2006, 3:30 PM

Ловци на деца 

  Poetry
675 0 8

Аз не съм глобалист, но и "анти" не съм.
Аз съм просто човек. Но щом така се зова,
щом чувствам и дишам, как да не съм
хуманист! Щом започна лова,
и щом въздуха дишат бомбени взривове,
вместо детски дробове... щом имената им пишат
със сълзи и кръв по детски гробове...
Започна ловът- сезона откриха за лов на  деца.
Бе първо в Белград, а после в Кабул, сега са в Ирак...
Ще продължат и нататък... Ще дойдат и тук...
на лов за деца...
Не, няма да спя!
Аз не съм глобалист, но и "анти" не съм.
Аз съм просто човек. Затова, господа,
щом чувствам и дишам, щом мога да пиша,
ще ви соча със пръст, ловци на деца!

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??