Jul 2, 2023, 11:52 PM

Лятно безвремие 

  Poetry
159 1 0

Навярно северът ще бъде южен
по кожата на непреплувано море,
в което пръсти не намират
рапанче, мида или стъкълце.

 

Навярно лодките ще бъдат тъжни,
във тясното на недопитото кафе,
а плавниците ще са вечно сухи,
подпряни на увиснало небе.

 

Навярно рибите ще бъдат плахи,
в буркан с ненарисувани орли,
а римите ще търсят да римуват
тиган със перка и перце.

 

Навярно бреговете ще са тихи,
без сянка на преплетени ръце,
когато липсва тази неразумност,
която кара времето да полети.

© Лъчан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??