Sep 7, 2007, 4:36 PM

Любовната стрела 

  Poetry
808 0 2
 

Мразя вече любовта, защото тя разбива

невинните сърца.

Тя уцелва те със стрела любовна,

колкото любовна, толкова отровна,

пробожда те дълбоко във сърцето,

мъчително убива те,

като първо от щастие си сякаш

на небето, ала после

си като птица със счупени крила,

в това превръща те тя -любовната стрела.


Кара те да страдаш, любовта, да

просиш като скитник обичта,

да умира бавно и мъчително

твоята душа.


Да плаче и да скита по света,

твоята невинна и страдаща душа,

да търси под дърво и камък

любовта,

ала да не я открива, защото истината

е жестока, истината е такава -

любовта не съществува.


Не оглупявай и не влюбвай се,

не позволявай да те измамят

и уцелят със любовната стрела,

че за сърцето пагубна е тя.

Убиваща, разкъсваща за пострадали сърца,

подлудяваща и объркваща за ума

на влюбения.

© Вера All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Любовта боли,но всяко красиво нещо изисква жертви Така че,недей да я кориш толкова строгоОчаквам с нетърпение следващия ти стих да е пълен с по-позитивни чувства !Поздрави и усмивка
  • Любовта е най-красивото нещо което се случва в живота на човек!
    Не прибързвай да съдиш от първите стъпки, Тя тепърва ще те завладява.
    Желая ти сълна и здрава любов, мъниче!
    Прегръдка от мен!
Random works
: ??:??