Feb 9, 2016, 8:51 PM

Любовта на Бог 

  Poetry
735 1 2

Навярно Бог ще наведе очи,
ако от райските врати те зърне.
Ще разпознае Ева в твоите черти
и в древния Адам ще се превърне.

 

Грехът му мъжки ще събуди страст,
на святостта му неподвластна.
Ще се прекръсти в слабостта,
защото ти си тъй прекрасна...

 

Ще вземе слънцето с ръка добра
и ще ти го дари при залез.
В романтиката на нощта звезда
от обичта си ще запали...

 

Душата му без глас ще съжали,
че не е просто мъж - тъй грешен...
и може би дори ще си прости
... разбрал, че красотата е нетленна.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??