May 24, 2007, 4:40 PM

„М-тел” ско 

  Poetry
788 0 6

„М-тел” ско

 

Приятно, малко апаратче,

ортак на джоба примирен,

събужда ме и с нежни трели

изпълва моя прашен ден.

Без екстри даже си е хубав,

от Коледа до днес е с мен.

 

Не мина и една неделя,

откакто с моя GSM

се обзаведох

и не щеш ли

звънят ми вече –

не през ден, но

може би през седем, осем

и ...падам, брех че феномен.

 

Любезно питат ме „Важи ли

обявата във Интернет?”

И как да кажа – ни съм чула,

ни дала съм такъв обет –

да правя някакви услуги

на хората, де тоз късмет...

 

И скоро, вече осмелих се

да питам тези гласове

каква ли, аджеба, обява

съм дала. Не биде ответ...

Но се намери в три среднощно

глас бодър да ми обясни,

че за продажби на имоти

тъй късно ме безпокои...

 

Но аз не вярвам...

 

И не щеш ли,

по-откровени гласове

ми казаха, че запознанство

със моя номер ги влече.

Започна да ми просветлява,

докато снощи най-подир

попитаха ме за цената...

За час, например!

 

Миг красив...

 

Та без да мога да докажа,

но силно вярвам във това,

че по М-телски на пазара,

услуга нова си тече.

Че заедно със твоя номер

ти пускат място в Интернет

и трупат сметки – кой как може

от жадни за любов мъже.

 

Сега се чудя, най-накрая,

дали да чакам да отмре

към моя номер интереса

или да кажа – „Да, добре,

носи си сборник със задачи,

а за цената – без гайле...”

© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Гергана, Аско, благодаря ви Хубаво настроение ви желая!
  • Eй, усмихна ме! Уроци по математика значи, а?! Много веселко настроение носи това стихче! Поздрав и усмивки!
  • Знам ли... Ще се ориентирам аз, друго си е да се допита човек
  • Радвам се, че прочетохте и споделихте Благодаря ви!
  • "М-тел", "Глобул", "Вивател",
    всеки е със своя цел.
    Разлика е в имената
    и на сметката цената.

    Поздрави, Доли!!!
  • Еееееееее!
    В твой стил!
    Не забравяш и задачите,математико!
Random works
: ??:??