May 4, 2007, 11:22 AM

Майчице 

  Poetry
538 0 1
            Майчице

 

 

Благодаря ти, че те има.

Благодаря ти, че си до мен.

Благодаря, че ме обичаш.

Благодаря, че си моя майка!

 

Колко безсънни нощи си бдяла над мене,

над болното ми тяло - молейки се за цяр?

Как те разочаровах, а ти все прощаваше!

Прекалено много, знам, дори ме е срам!

 

Сега се моля да си още с мен,

сега се моля да те има,

сега бъди силна, както преди.

Аз съм тук до теб сега.

 

Ролите се разменят, знам,

готов съм сега да поема тоз товар.

Готов съм, сега е мой ред да съм до теб,

мой ред да ти вдъхвам аз кураж!

 

Заедно ще се преборим, пак ще си добре!

Моля се и сълзи не спират да текат!

Позволи да ти помогна, вече мъж съм,

очукан от премеждия и съдбини!

 

Мила майчице, колко боли, че страдаш.

А как няма лек, Боже, помогни!

Не искам вече сълзи в очите й, помогни!

Искам да чувам аз смеха й, помогни!

 

Живота си в замяна давам аз дори, помогни!

Моля те, Боже, само помогни!

О, майчице, а само как страдаш.

Прости, не зная как да ти помогна!

                     За моята майка, която винаги е била до мен.
 

© Benifios All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??