Jan 23, 2019, 2:24 PM

Мамалигата вече е английска закуска 

  Poetry
460 1 2

Чувам румънска реч.

Ех, че много румънци!

Сякаш съм вкиснал гювеч

в доста напукани грънци.

 

Дори си погледнах мапа*.

В Лондон ли съм? Не зная.

Ощипах се и се прехапах,

себе си да позная.

 

Толкова много румънци

няма в Румъния даже.

Българин ли си - трън си,

а тия всичките важат.

 

Чалгата ми се струва

класика за ушите.

Крещят, обиждат се, псуват....

С измами си вадят парите.

 

Лондон бридж вече е яма,

полицията нехае.

Тука има- тук няма ,

много румънци играят.

 

Кралицата учи румънски..

Английският вече не важи.

Лондон, в изтъркани дънки

със мамалига ще блажи.

__________________________

* мап – карта

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??