Мечтание
Имам аз една мечта-
да обиколя света.
Искам да отида във страни чудесни,
да срещна хора интересни.
Характера им аз да опозная
и с културата им да се запозная.
За нови знания копнея,
с мечти крилати всеки ден живея.
Мечтая как във джунгли екзотични,
ще срещна аз животни най-различни.
На природата се възхищавам
и внимание голямо й дарявам.
Много книги все чета,
за хората и за света.
Природата е дива като воя на вълчица,
горда е като орлица
и красива като райска птица.
Обичам аз да наблюдавам
пейзажите диви.
Много се въодушевявам
от растенията красиви.
Изпитвам изтинско влечение
към всяко ново приключение.
Невероятно аз обичам
сред китни планини да тичам.
Но и край морето,
затуптява развълнувано сърцето.
Ах! Мечтая всеки ден отвън,
така красиво да е, като в сън.
© Вики All rights reserved.