Jan 10, 2016, 8:15 PM

Мечтата на един сархош 

  Poetry » Civilian
339 0 0

Ако имаше поне в долапа

репички и връзка пресен лук,

топла питка лакомо ще лапат

със клошаря долу, за дослук.

 

Ако пък и гроздова ракийка

пипне тук под сламения нар,

би помолил милата комшийка

за салата с тиквички – Кенар.

 

Най добре портфейл от кожа с кинти

да намери в дъното на шкаф,

в кръчмата квартална да разавинти

стола до тезгяха, за масраф.

 

Щом на всички викне тук по юзче,

келнерът диван чапраз ще спре –

знае си, бакшиш че ще му пусне

най-накрая в мазното сетре.

 

А когато три по сто гаврътне,

ще напъха в белите гърди

пачка на певицата, да тътне

песента ù – глътка да върви.

 

В полунощ, изнижат ли се вънка

и на маса клюмнат ли глави,

ще напипа талията тънка

на портфейла, тъй що не откри.

 

И с последния клиент тогава

ще напусне топлия уют,

а навън снегът ще продължава

да затрупва кофите с боклук.

 

Светлината тънко се прокрадва

в мразовита януарска нощ

и върви по острие на брадва

пийналият по леда сархош.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??