May 13, 2009, 11:42 AM

Мелодия 

  Poetry
925 0 4

                 Мелодия

 

Докосна  я –

                    тя нежно ти отвърна,

притисна я –

                       в очакване утихна,

подръпна я –

                     гласът ú те обгърна,

погали  я –  

                        мелодията бликна...

Увлече се и грубо я издърпа -

акордната хармония

                                       прекъсна,

обидена, китарата ти сбърка,

а струната изстена и

                                        се скъса.

 

Ще сложиш нова –

                           лесно, без съмнение,

ще я настроиш –  

                               няма нищо сложно,

ала дали туй

                              чудно вдъхновение

ще се завърне –

                               виж, това е спорно...

 

... Със сигурност така е и в живота:

като във музиката –

                                      и във любовта,

най-хубави мелодии се раждат,

когато инструмент е

                                          нежността...!

© Любител All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • мелодия е! поздравления.
  • ... Със сигурност така е и в живота:
    като във музиката –
    и във любовта,
    най-хубави мелодии се раждат,
    когато инструмент е
    нежността...!
    нежно дърпай на китарата струните, Любител !! Дано да изсвириш най- прекрасната и нежна мелодия....Пожелавам ти го от все сърце!!
  • Красиво е!
  • !!!
Random works
: ??:??