May 17, 2007, 8:58 AM

МОЗАЙКА 

  Poetry
636 0 3

МОЗАЙКА ВЪВ ВИХЪРА НА ТАНЦА

 

Дали бе „Ревност” или „Компарсита”,

или „Китара Римска” по традиция?

Сърце от всичко желае да опита...

а „Тангото Синьо” e далечна амбиция...

 


            Ще потънем в парижкото „Musette”,

или бездиханни - в „Сhanson d’Аmоur,

стъпките ни ще оплитат нозете

някъде там, под Айфеловия лазур.

 


            Изведнъж сетих се за Honeysuckle Rose

или за Bei mir bist du schoen.

Ще се завихрим толкова фамозно,

за пръв път искрени, сериозно...

 

че този свят със щедри краски

ще ни посипе, ще ни запали...

Звездите са звезди, когато

във светлината са изтляли.

 

                   „Пораснахме с теб...

                    дойдоха други дни

                    и всяко нещо в Мен

                    се промени...”

 

14-16.05.2007 год.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??