Aug 16, 2007, 9:16 AM

Мюезин и камбана 

  Poetry
554 0 2
на реката
в недрата
имане
оплетено
в коси на удавници
скрито лежи
под водата
мокро злато
проблясва
сред белите камъни
менци звънят
и звънци на стада
тишината пробиват
росата измива
със бисерни капчици
греха на моми
разпилян по тревата
момците в зори
са повели стадата
към дъхави пасища
слънчеви халища
сгряват душата
песента на пчели
родена
от цветни ухания
се разнася
навред
изгрява деня
над Елинденя
мюезин и камбана
молитви отправят
а старите рани
горят...

© Иван All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??