Apr 7, 2018, 11:51 PM

На Бог децата винаги са гладни! 

  Poetry
330 2 3

На Бог децата винаги са гладни!
Туй тяхна изначална е съдба...
Започват рано, и така - до пладне,
работят за паничката храна.

 

На Бог децата винаги са жадни!
Защото няма във пустинята вода...
Живеещите в алчност са си гадни -
не се вълнуват за безсмъртната душа.

 

На Бог децата винаги ги хулят!
Труда им хвалят само с ругатня...
Ако обувките си някъде изсулят
ще видиш изранените крака.

 

На Бог децата тъй живеят с Вярата...
и имат си Надеждичка една,
че на перона на Живота - там на гарата
Ще ги намери някой ден и Любовта.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??