Apr 9, 2011, 11:16 PM

На гости 

  Poetry
563 0 0

На гости сме на този свят

за дълго, някои за кратко,

на гости сме на този свят,

а си живеем сладко, сладко...

Но когато у Дома се завърнем,

кого ли тогава ще прегърнем?

Какво там ще открием,

като нищо от Бог не може да скрием?

Нито лоша мисъл,

лоша дума и постъпка,

всичко наяве ще излезе,

поглед и усмивка,

ярост и въздишка!

Даже и прашинка да е злото

за наказание, ще натежи...

А като зрънце извършено да е доброто,

за него Бог награда ще дари!

На гости сме на този свят,

потънал в лъжи и разврат

и с тази вонна зараза залят!

Хора сме ние безумни,

все недоволни и ненаситни

и в стремежа си за богатство и слава,

обричаме душите си в  забрава.

А сме само на гости

и сме само за кратко!

 

 

 

© Фей All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??