Aug 10, 2007, 1:13 PM

На изток от Голгота 

  Poetry
490 0 3
 

Височината на пиедесталите се измерва в прикриване.

Зад лъскавия целофан всички мечтаем за разопаковане.

Докато придобиваме разни форми, пилеем съдържание.

А страхът да не бъдем омачкани напълно ни деформира.


Протягаме празните ръце, изтръпнали от недокосване.

Можем да прегърнем единствено решетки и опаковки.

Измълчаваме истините и ежедневно преговаряме лъжи.

А после страдаме, че не сме нарисувани на ничия карта.


Жертвоприношения има, ако е сигурно, че Бог ще гледа.

И покаяния, за да си отвоюваме право на още един грях.

Молитвите ни за обич Той прикрепя с кламер към егото.

А пламъците от запалените свещи прибавя към нашия ад.

© Мария Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??