Jul 15, 2010, 9:23 AM

На края на света 

  Poetry
754 0 2

На Края на Света

Къде отиваш?

Крачиш сам по своя път.

Следите ти оставят рани, безмилостно болят...

Неясен стон и нежен вопъл

по сън, един забравен сън...

С прашинките любов и мъката чакъл

строиш наяве свят.

Безропотно забравен път

към теб или навън?

 

Къде ще спреш?

Прегърбен и предаден,

безмълвен стих с живота да редиш?

Със сърце кораво и лице от восък,

забравил времето дори.

Безспирно да се бориш с чакали.

За кокала да дърпаш всеки миг!

От тебе, скитнико, покоят бяга!

В свят сред свои стъклен мир строиш.

 

И пак неистово стоиш!?

И просиш момент изстрадан и измолен,

за да продължиш отново сам,

в стълкновение с живота злостен.

В измислена реалност от въпроси,

фрагментите любов редиш.

За да разкрие утрото с печални строфи

желан блян по пътя ти самотен.

© Джоана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря. Радвам се, че поезията ми се възприема добре.
  • Ах, тази трагедия! Но наистина и дума не може да се каже за стиха ти... 6+
Random works
: ??:??