"Внимавай и пази се, сине!"
Тревога във очите се чете.
"И нека Господ да те пази,
прости, за мен все още си дете."
Поглеждам в уплашения поглед,
в очите, пълни със молба,
и аз безмълвно се заклевам,
че нивга няма да те огорча...
Не се страхувай, ще се върна!
Където и да бъда - пак съм тук,
дори света да преобърна,
теб, майко, няма да сменя със друг.
© Nina Toshich All rights reserved.