Apr 19, 2023, 1:26 PM

Надіє, втомина сестрице - Надежда, уморена сестра, 

  Poetry
2260 4 21

Надіє, втомина сестрице,

Терпінням прижите  дитя,

То серце повниш ти по вінце,

То враз зникаєш незбуттям,

То легкістю прозоро сходиш,

То каменем впадеш - забудь!

З тобою лиха не відгонеш

й без тебе лиха не минуть

 

 

превод на съдържание

 

Надежда, уморена сестра,

Дете, родено от търпение,

Изпълваш сърцето ми до ръба

Или напълно изчезна в забрава

Спускате се прозрачно с лекота

Или внезапно падаш като камък,

 Не можеш да изгониш злото, но...

 Но не мога да оцелея без теб.

© Сенилга All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??