Mar 2, 2009, 7:52 AM

Нарицателно 

  Poetry
1229 0 13

В далечината  бавно слънцето се притаява.

Заглъхва плачещо пиано...

Умират и последните акорди.

Във въздуха трепти тревожният им глас.

 

Залязва слънцето, зад хоризонта...

Прикрива се зад облак пак.

Нощта нахлува в мислите

За тебе. Не очакването е...

 

А после миг, взривил звездите.

И тихите напеви тъжни, на луната.

И суета, и страх, притиснати

там, някъде отвъд, зад хоризонта.

 

За да погълнат жадни

и последните минорни

на старото, угасващо... небе.

Поспряло, за да ни напомни

 

за себе си, за топлите, но

плачещи очи, превърнали се

в нарицателно за бавна смърт...

или завръщане към... себе си.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??