Feb 20, 2009, 11:42 PM

Народ на две 

  Poetry » Civilian
558 1 3
Беди отколе, беди и днес,
и нищо хубаво не иде,
народът мъчи се злочест
а на думбазите не им и дреме!

Защо така със нашия народ
все някой идва и се гаври,
а той смирено носи тежкия хомот,
скимти, проклина, но не се и брани!

Народ ли сме, веч аз се питам,
но отговор теб кой да ти даде,
на паплач повече прилича
сега, което ний народ зовем!

Ех, болно, болно на душа ми,
такива думи да гълча,
но истината нявга, братя,
по-страшна е и от Сатана!

Един народ, една държава
и вярата... душата ни една,
по-лесно всичко превъзмогваш,
нали целта ни е една!

Накрая кратичко ще кажа,
с ръка си дясна на сърце:
"Горко... Горко на таз държава,
"Народ" дели ли се на две!!!


Шибил Родопски

© Шибил All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • То деленето да беше на две, как да е.Родопчаните са силни.
    Поздрави!
  • Харесва ми! Продължавай да пишеш!
  • За деленото - прав си, разделиха ни.
    Бъди!
Random works
: ??:??