Apr 19, 2007, 5:32 PM

нашите тийнейджъри 

  Poetry
616 0 0

Нашите тийнейджъри

Млади, енергични,
забавни и различни.
Търсещи и вярващи
можещи, успяващи...

Това е младото поколение
на нашето съвремие...
Със мечти изпълнено,
песимизма си пропъдило.

Със усмивки на лицата,
дори с тъга в душата,
борят се със съдбата...
Отстояват си правата.

Безкрайно замечтани,
като рози са сияйни.
Литнали из звездите,
следват си мечтите...

Тепърва подрастващи,
в личности израстващи.
Старания показват,
пред другите да се доказват.

Сблъскват се с проблеми
на различни теми,
но изградили са готовност
как проблемите да превъзмогнат.

Любовта е тяхната стихия,
тя не дава им мира.
Обичат се и страдат
и смело напред продължават.

И никаква преграда
пред тях не застава.
И когато нещо си решават,
действат, без да се съобразяват.

Светът за тях е чудесен,
макар не винаги да им е песен,
макар депресии безбройни да ги сриват,
път към щастието си намират!

Точно тези момичета и момчета
бъдещето са за нашата планета.
Тези, които ще ни превъзхождат,
Човечеството напред да предвождат...

© Пепи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??