Oct 26, 2005, 2:00 AM

Научи ме 

  Poetry
1002 0 2
             Ако можеш, научи ме да вярвам,
             от миналото как да избягам,
             от натрупаните хиляди лъжи,
             обидите как да забравя.

             Ако можеш, научи ме да прощавам
             греховете на моите приятели,
             в измамните мечти как да повярвам
             и да не се страхувам от предатели.

             Ако можеш, научи ме да обичам
             без страх в очите да гледам,
             ръка за вярност как да подавам
             от злобата как да се предпазя.

             ...А как ми се иска да избягам.

© Димитрина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • страхотен стих.....
  • А това още повече ми хареса!!!Страхотно е!!!Истината е че никой не може да те научи, трябва сами да се учим на това.Но ако си добър човек, никой не може да те научи на злоба и обратното!!!
Random works
: ??:??