Не идвай при мен,
ако от любовта се страхуваш!
Дойдеш ли,
ще трябва да се влюбиш!
Не ме целувай,
ако те е страх да изгориш!
Целунеш ли ме,
като съчка в буен огън ще пращиш!
Не ме прегръщай,
ако те е страх да се стопиш,
като снежна топка в детски ръчички!
Не ме поглеждай в очите,
ако те е страх да потънеш!
Погледнеш ли ме,
като удавник ще викаш за помощ!
Не идвай при мен,
ако от любовта се страхуваш!
Тя всичко ти дава,
но и всичко ти взема!
15.09.1980г.
© Анета All rights reserved.