НЕ ЗАЩОТО…
Аз съм капка от млечния път.
Аз съм мъничка част от Всемира.
Световете край мен се въртят
и чрез тях свойта същност намирам.
Не напразно съм зодия Лъв:
аз съм горд и живея достойно.
Бих желал да съм винаги пръв
и да имам желаната стойност.
Милостиня от никой не ща.
Милостив съм, когато е нужно.
Вдъхновяват ме дребни неща,
а от хорските болки съм тъжен.
Не защото съм зодия Лъв
често имам сълзи във очите.
Аз човек съм. Ще бъда такъв,
докато ме повикат звездите!
Може би за едни съм чудак,
който плаче в кварталното кино,
а за други съм просто добряк –
грешен чарк във перфектна машина.
Не защото съм зодия Лъв,
а защото човек се наричам,
в мен животът е жажда и стръв
да съм винаги аз, да обичам.
Някъде деветдесетте…
© Румен Ченков All rights reserved.