Feb 10, 2019, 2:26 PM

Неделя 

  Poetry
445 0 1

В неделя домакините правят кексове,

Кварталът замирисва на какао и ванилия.

В неделя семействата сядат заедно на масата.

Смеят се, шегуват се и вдигат наздравици.

 

В неделя домакините сервират печено със сос.

Около масата са насядали децата им, уютно е.

Всички са тук, обядват заедно, семейство са.

Семейство са отново, макар и за малко.

 

Домакините раздигат масата, празни чаши и чинии.

Въздишат, изтриват тихомълком две-три сълзи.

Децата бяха тук, говориха, смяха се, обядваха.

После си отидоха. Домакините сега са пак сами.

 

Неделя е. Кварталът мирише на канела и самота.

Домакините въздишат и сгъват чаршафите –

И този път не останаха да преспят.

Неделя е. Време за раздяла. Време на тъга.

© Ваня Накова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??