May 1, 2022, 9:57 AM

Неновинарски хроники 

  Poetry
137 0 0

I. Ценови рекордьори

 

По скокове на цените

сме ненадминати акробати.

В такава спортдисциплина

                единствено ние

печелим безспорно

            олимпийското злато.

 

II. Дупки - душегубки

 

Язък! Нямат си вулкани

димящи (а сме Балкани)

нашите улици и "аутобани"

(драни - недодрани),

та с тяхната лава

на аванта да си закърпваме

                                 дупките.

... Ала за компенсация,

по топ класация,

имат си славата

                             на душегубки.

 

III.Живот на промоция

 

В отчаяние тъмно, къртичино,

човечецът тъй дълбоко се е забол,

че досущ на гризачите заприлича.

 

Изгубил достойнство и у̀ма, и дума,

подава си плахо навън муцуната,

само щом подуши промоция в някой мол.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??