Sep 7, 2007, 10:08 PM

Нощно такси 

  Poetry
1280 0 22
Тихо булевардите заспаха,
като бебета във майчиния скут.
Уличните лампи засияха,
като в предновогодишен смут!

Гирлянди от звезди надвесени
над нощно изпреварващо такси.
Изпращаха се влюбено, понесени,
две гълъбчета, носещи мечти!

Един прозорец още не угаснал,
прикриваше моминските сълзи
и цвят един във вазата увяхнал,
изчаква тихо нейното такси!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??