Човекът е така устроен,
че винаги е Единак...
И всеки негов зов е боен,
и е във гроба с един крак...
Дели мегдан със всички хора
и е отявлен егоист.
За него Злото е мотора.
И рядко е душевно чист!
Мечтае винаги да има!
Да трупа слава и пари!
Желае винаги да взима...
И мръсни планове крои!
Приятелствата са притворство...
Добросъседството е гаф.
Прочут е с своето упорство.
И приказките му -"бош лаф"...
Най-истински са враговете.
И най-дълбока - Завистта...
А пък съюзът между двете
е мярата му за света!
Това е моя равносметка,
макар че хич не я ценя!
О, хората са тъжна гледка...
Дано с туй не ви нараня!
20.06.2010г.с. Драгойново
© Христо Славов All rights reserved.