Mar 24, 2007, 5:20 PM

Няма да се предам 

  Poetry
667 0 1

В безвремието потопих желанието за борба,
потънала е силата ми в нежелана летаргия,
спокойствие нервно обляло е изтощената ми душа,
няма я и неуморната ми воля да се боря със света...

Чувство на ограбване
настанило се е в изтощения ми ум,
чувство на самота -
отрекло без време любовта.

В утрeшното кафе дори
не виждам предишната наслада,
в запалената цигара
не намирам онази утеха, така желана...

Сякаш душата ми е открадната,
сякаш сърцето ми бие без ритъм
и волята е жестоко премазана,
и в живота не намирам смисъл...

Но с нервно спокойствие
търся светлината в тунела.
Опитвам се със сетни сили
да прогоня летаргията,
която така жестоко ме е обзела.
И с преродена воля
пак да повярвам в любовта,
и с нова сила да продължа
своята неуморна борба!

© Ди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??