Mar 18, 2015, 7:54 AM

Обичайте се 

  Poetry
611 0 4

 

 

 

Когато хората са през нощта заспали, 

дали за мене някой мисли си? Едва ли.

И само май на мене ми се иска, 

на някой друг тъй също да му стиска.

И аз опитвам се за всички ви любов да прося,

товара на света бих искала да нося.

Да може хората да са щастливи, 

но най-много искам да са живи.

И ако можех, бих им казала сега: 

„Обичайте се, мили хора по света! 

Защото много време не остана 

и може и земята да я няма.

И затова ще бъдем само ние отговорни, 

че винаги са другите виновни 

и всичко е във нашите ръце, 

а също и в доброто ни сърце.

И с повече усилия задружни,

че те сега са повече от нужни, 

ще трябва да спасяваме родината си мила, 

от тази лошотия дето е надвила. 

Аз призовавам хората сега: 

Правете винаги и само добрина! 

И с вяра във душите чисти и почтени 

ще можем да спасим дечицата засмени. 

Обичайте се, хора мили, за да останете и вие живи!


М.И.

© Мария Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??