Mar 8, 2016, 11:34 PM

Обичаш ме, защото съм жена! 

  Poetry
486 1 7

Понякога съм стъклено чуплива,

понякога съм от гранит скала,

понякога съм огнена и дива,

понякога съм звук на тишина.

 

Понякога съм цвете в пущинака,

понякога съм пустош без цветя,

понякога съм песен за душата,

понякога съм буря в съд с вода.

 

Такава съм създадена от НЕГО

да съм предизвикателство и блян.

Във мен тече кръвта на Ева

и помислите грешни на Адам.

 

А ти обичаш ме, защото съм порочна,

защото съм светица и дете,

защото съм на теб нарочена,

защото сме на цялото половини две.

 

Защото съм от тялото ти взета,

защото мога да създам света,

защото музата съм и твореца.

Обичаш ме, защото съм жена!

 

Честит празник на всички прекрасни дами!

 

 

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??