Feb 15, 2020, 9:00 PM

Обикновен човек 

  Poetry
461 0 0

Винаги наблизо, наоколо в съседство,
никога централно в средата срещу кметство.

 

Помощник, придружител, прислуга под ръка,
никога приятел, близък, довереник в кръга.

 

Съдбата те ориса и сложи ти клеймо,
като не донесе и със потекло.

 

С ум те надари с очи и със сърце,
ала не притисна никога в ръце.

 

Гладен не остави, но не приласка,
с всичко сам се справи по-добре така.

© Рот Кив All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??