Oct 5, 2023, 1:57 AM  

Очите ти, премрежени в нощта 

  Poetry
212 3 8

Ще бъде ли денят отново ясен,

в зенита на кобалтово небе,

когато най-накрая ще забравя,

парфюмът ти полепнал върху мен.

 

Дали те губя в свойта незабрава?

Там вече нищо друго не цъфти.

А вятърът прашинките навява -

очите ми със кал ли ще суши?

 

От сънищата плахо все те пъдя.

Защо ли все подаваш ми ръка?

Достигайки те вечно изтъняваш,

потъвайки във спомен за мъгла.

 

Отново стъпвам в стари стъпки.

Побегнах сякаш преди сто лета.

Защо ли все не мога да забравя,

очите ти, премрежени в нощта?

© Лъчан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??