May 14, 2012, 10:01 AM

Огън 

  Poetry
1425 0 19

„Бягай, бягай от мене! Спаси се!

И от себе си мене спаси!”  - Д. Дамянов

 

ОГЪН

 

Бягам, бягам...

 От тебе!

А  всъщност

се въртя омагьосана в кръг...

И  умът и сърцето ме връщат

пак към теб,

и към теб...  Всеки път!

И изгарям в безумния  огън,

разтанцувал се в твоите очи...

Как от теб да избягам? Не мога!

Полудяла съм!  И ми личи!

Бягам, бягам...

Към тебе!

Отново!

И дори и до смърт да боли,

ще танцувам  в горещия огън,

докато всичко в мен изгори!

После тихичко ще се разпръсна

в твоя ум, в твоя дом, в твоя ден...

Докато някой  ден не възкръсна,

щом прошепнеш: "Танцувай със мен!"

 

Павлина Соколова

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??