Oct 8, 2018, 11:47 PM

Октомври 

  Poetry
197 1 0

октомври е месец на мечтите
обагрен в различни цветове
от синьо на метличина
до златно на мъничко дете

 

цветовете на дъгата
облизват вълшебния небосклон
и наивно окапват листата
извайвайки килим за милион

 

октомври е сезон на отминала песен
навяват я бурни ветрове 
дъждът проливен като вълшебна плесен 
довява време за романтика и любовни бесове

 

мъглата тежко се спуска
заробвайки лятната мараня
но слънцето гъделичка нежно всяка бузка
животът е пъстър като пеперудка пърхаща с крила

 

октомври е преходен месец
краските приливат в сивото море
земята се подготвя за зимната си песен
щурец приспива а художникът още тъче


 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??