Dec 6, 2018, 8:47 AM

Още те обичам 

  Poetry
768 3 2

ОЩЕ ТЕ ОБИЧАМ

 

Ти влезе завинаги в душата ми.

Потайните ми ъгълчета освети.

Ти си деня, съня и съдбата ми,

но никога не беше в моите мечти.

 

Някой ще каже: „Това е глупаво.“

Аз ще отвърна: „То е Божествено.“

Сърцето, от болките изтръпнало,

ти връщаш отново в равновесие.

 

Не мога с ръцете си да те прегърна.

Не мога да те целувам до забрава.

Очите ти със слънце да обгърна.

Страстно да се любим в жарава.

 

Оставаш завинаги оня – чуждия,

но до смърт само мой в съня ми,

в зората – роса от погледа тъжния

и образ призрачно светъл в деня ми.

 

Имам ръцете ти, които ме докосват,

очите ти, в които тихо потъвам,

сълзата ти с нежна ласка изпросена.

На кръст душата си разпъвам.

 

Отдавна косите ми посребряха,

но твоите за мен все още са черни,

каквито някога най-свидни ми бяха

в дните любовни, макар и неверни.

 

Имам те... На дъното на живота жива.

Изтръгваш ме от нелепо безразличие.

Понякога дори съм мъничко щастлива,

защото знам, че още... още те обичам!

 

05 12 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми много! Поздравления!
  • Дълбоко съхранени, но Боже мой!
    Толкова топли чувства живеят...
    Тълкувам, като тих звездоброец:
    и чувам как в мен извори пеят!
    Надежда, тук си положила върху олтара на любовта сърцето си!
    Моите почитания!
Random works
: ??:??