Jul 3, 2007, 1:04 PM

Още те търся 

  Poetry
628 0 3

Още те търся

Във земните недра те търсех,
сред клоните на сухите листа.
Следите твои из небето дирех,
по вятъра летях със песента.

Земята суха ровех с пръсти,
топлите ти стъпки търсех там.
До слънцето молитва пратих,
на моята надежда светъл храм.

Но земните недра мълчат студено,
а клоните не искат да шептят,
над мен небето пак е замъглено,
а ветровете надалеч летят.

И не открих аз топли стъпки,
молитвата ми пред лъчите спря.
Не те открих, но вечно ще те търся.
Спра ли... мигом ще умра.

© Мари Пиф All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??