В този сайт няма нищо различно
от живота във наш’та страна:
Някой драска романи - трагично,
друг пък пише чудесни неща.
Много търсят с творбите си слава,
а пък други са тук… за сеир.
И дори - в “тази малка държава”
не цари в редовете ни мир.
Водим битки - по много причини:
някой калпав е, друг е червен.
Тук враждата присъства с години.
Всеки с някого е… разделен.
Аз например не влизам в интриги
и не търся с колеги войни.
Но блокирам - съветските книги
и зомбирани, дребни души.
Не харесвам ниската облачност.
Имам хъс с неудобен размер:
рашизмът - ми идва - във повече,
и не мога да съм, лицемер!
Юри Йовев
Април 2024 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.