Dec 26, 2010, 9:35 AM

Откъде децата взимат Коледа 

  Poetry
667 0 3

Откъде децата взимат Коледа?

Не пуша май отдавна. И не искам.
Но, щом се върна - вярвам - ще запаля.
Във болка тъпа зъби пак ще стискам
и в глупавия пушек ще се галя.

Кой заши устите ни без думи?
Кой издърпа кожата в гримаса?
Кой отне духът ни?
                                    Помежду ни
кой стои? Забравена украса
от миналите коледи витае.
Забравен смях сподавя се в гърлата.
Забравената обич, без да знае
къде да иде, крие се в децата.

© Владислава Генова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??