Aug 20, 2009, 12:21 AM

Отново любов 

  Poetry
793 0 10

  

ОТНОВО ЛЮБОВ

 

За велможа си родена

и за слънчеви сараи,

не за скитник като мене –

разнебитен и отчаян.

 

Веднъж потънал в сладък блян

се видях като велможа,

а теб като амур видях,

който със стрелата ме пробожда.

 

Но когато се свестих, разбрах

колко жалки са мечтите

на окаяния сиромах.

И… отново те обикнах.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??