Sep 3, 2020, 8:05 PM

Пак съм щастлива 

  Poetry
919 0 4

Родена съм бедна. И нямам пари.
Ни скъпи бижута, огромни имоти...
Ни сметки в чужбина. Ни бързи коли.
Далеч не към всеки е щедър животът...

 

Родена съм бедна. Но алчна не съм.
Богатите също понякога плачат.
Тъгуват наяве. И страдат насън.
Парите не винаги щастие значат...

 

Не стигат за здраве, любов, за приятел...
Не носят мечтания сън през нощта.
С парите започва всяко предателство.
И често завършва с удар в гърба.

 

Макар че съм бедна, пак съм щастлива.
И нося насън колие от звезди.
Обичана нощем спокойна заспивам.
А в стихове вплитам най-светли мечти...
 

© ВАНЯ СТАТЕВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви от сърце, Дени, Дае и Вики!!! Усмихнат ден, момичета!!!😊
  • Поразходих се из произведенията ти. Има какво да се чете тук, определено. Повечето неща, които казваш, са ми много, много близки
  • Точно! Щастието е въпрос на усещане, не на притежание.
  • Хубаво!
Random works
: ??:??