Там, във ъгълчето тясно,
на тавана най във дясно,
малко паяче плете
паяжинка с куки две.
Бримка, бримка и намятка,
после свивка много кратка,
бърза малкият юнак,
нишките подрежда в такт.
Дълго плете, неуморно,
имаше си цел безспорно,
с плетиво да украси
целият таван почти.
Труди се, за миг не спря.
Ден работи, в нощ преля,
щом и полунощ премина
грейна паешка картина.
Истински дизайнер горд
на дантелен интериор,
паячето аматьор
се превърна в рекордьор.
© Таня Мезева All rights reserved.