Jun 15, 2018, 7:06 PM  

Пчеличка-химичка 

  Poetry » For kids
527 0 6

Мая ли е, Ная ли, не зная,
но е малка като запетая,
жълтичка... с перлени крилца
и с антенки две за пипалца.

Работливка тя е неуморна
и магьосница е чудотворна,
всяка сутрин с кошничка една
пърха над гори и над поля.

Спира се на всеки цвят, дръвче,
ароматен прах за да сбере,
напоен със капки от росата,
заискрил във слънчева позлата.

Кой не знае малката пчеличка,
най-умелата в света химичка,
що нектара сладък от цветята
в мед превръща, радост за децата.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??