Jan 26, 2024, 8:09 AM

Пенископ 

  Poetry
94 0 0

 

Колко много загадки днес има,
но измислят и разни неща
чрез които човек да открива
всяка тайна заляла света.

 

Уж звезда, а е всъщност планета.
Уж заплата, а всъщност позор.
И измисля устройства човекът,
да избяга душевен затвор.

 

На легендите, мисли си, стига
е подвластен и истински роб.
Един болен въпрос го застига
и измисля с замах пенископ.

 

И се гледа и адски се радва,
че достойнство е мъж да е мъж.
На него, честа му се пада...
Късметлия е в нещо веднъж.

 

Но когато погледне без лупа,
погледът му, ще се вдърви.
Пенископът е истинско чудо
и пресбъдва мъжки мечти.

 

Пенископ заслужава награда.
Пенископът е враг на срама.
Той е средство дори за забава
ако гледа през него жена.

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??