Реши набързо Пешо-шопа,
да се прошета по Европа.
Нали от седмица съм европеeц,
като ме видят и ще онемеят.
Ще мога бицепси да им покажа,
нали бях спасител на плажа.
Нахлузи новите маркови дънки
и риза, на джобчето със алигатор.
От истинска кожа обу маратонки
и си приготви няколко чанти.
Намести се отпред в автобуса
на табелка "не се пуши" се опули:
-Айде бе, ще ме учи този мухльо!
С една ръка ще го раздрусам!
Ще види той какво е тежък въздух,
ако по чорапи реша да се пусна.
Ще си хапна от салама с чесън
и от лука на комшийката Гина,
после два три пъти ще се оригна
и пътя до Европа е преминал.
Настани се първо в хотелче малко,
но като погледна, че е с три звездички
и колко евро трябва да им дипли,
си каза "Ще спя някъде без парички...
А ако бицепсите си успея да покажа,
ще ме вземат дори за спасител на плажа."
Но как и кого ли ще спасява,
щом чужд език и бъкел не отсява.
Така изкара седмицата Пешо-шопа
под мостовете сиви на Европа.
Едва със Тир дотътри се до село
но беше се наежил, вдигнал чело:
-Какво ме гледате бе тъпанари!
Европеец още не сте ли видяли?
Показах аз на цялата Европа
какъв левент е Пешо-шопа!
.
© Пепа Деличева All rights reserved.