Jul 21, 2013, 7:59 PM

По-добър от себе си 

  Poetry
538 1 3

Не се опитвай да си по-добър от други,
това е ниска летва в твоите мечти
и всеки скок те хвърля във заблуди,
летиш и се сънуваш във звезди.

Не се оплитай в страсти непокорни,
ще те удавят във примамливо море
и ще отплаваш с кораб илюзорен
към потопими в жажда светове...

Не говори със чувствата си слепи,
те никак няма да те разберат -
изгарят във телата наши, слети,
разпалващи греховния ни път.

Не проектирай страхове във мисли,
днес още няма "утре", няма го "преди",
във този миг - едничкия си пристан,
ти по-добър от себе си бъди.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??