Sep 16, 2006, 8:48 PM

По улиците, като евтина кралица 

  Poetry
647 0 8

По улиците, като евтина кралица

Гледаш хората, които се движат

Търсейки самотни

Момичета като теб

 

Около вас

Звучат трите светлини на града

Светват и изгасват

Разцъфват и кървят

 

Нощ е

Но само за някой

Мъглата постила чаршафите си

А ти чакаш

Кой ще те покани

Да танцуваш тази вечер в стаята му

 

Като фанфари са

Различните клаксони

И сирени

Нощта си отива бавно

А ти си кралицата на отегчението

 

Кажи ми, друг път губила ли си се

Толкова в мрежата

На градските ъгли

Събуждала ли си се

Като мен

Увит в бездомни завивки

Чувствала ли си се отритната

 

Заспи, кралице

Или се събуди

Времето ти свърши

А ти не се научи да обичаш

Заспи, кралице

Или се събуди

Да видиш колко си приличаме

 

10.09.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??