Feb 16, 2023, 7:14 PM

Почти ода за майстора строител 

  Poetry
146 0 6

Не е лесно да си строител,
да запълваш дупки разни,
на шантави проекти изпълнител
и все да бъдат джобовете празни.

Шпакловка фина трябва да се прави,
инструментът винаги да е готов -
Името така да ти се слави,
че правиш фсичко със любоф...

Особено клиентките са придерчиви -
А искат фсичко да им са управи,
и майсторите сбъдваме мичти красиви,
клиентите задоволяваме - така се прави!
*****
И тази сутрин лъснах нивелира,
а днес до вечерта ще чукам здраво....
Не ми остава време и за бира,
а никой няма и да каже Браво....

Пък ти, ако е време за ремонт,
търси си друг, че аз съм все зает...
Но нужда имаш ли от вътрешен комфорт,
не от строител се нуждаеш, а поет....

 

30.09.2021.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??