Dec 2, 2006, 12:34 AM

:)Поема:) 

  Poetry
545 0 6
Поема

/какво ще прави със петима/

Ах, колко хубаво
с компютъра било.
Изучи се и бързо
скочи в нета.
С голям размах
се там разшета,
не мина месец
и взе да чати
със кой и падне
предимно с непознати!

В началото дори и кю-то
изглеждаше и зло,
но свикна с него
и отдавна причаква
чатърите на кафе.
През лятото
наскоро бе,
излезе и късмета
и наведнъж двамина
в мрежите оплете.

Представяше се вече:
Приятно ми е,
„невинна” поетеса,
и крак повлече –
измина зимата
и трети си хареса.
Четвърти, пети...
Въпрос на време е
и нещо по-така,
засукано да „забоде”!

Четвърти!Толкоз
бързо го уцели, със
рутина си беше вече,
не ще и отречете –
ловко стреля.
И не така очакван
и недотам желан,
петия се там намеси,
изпречи се,
представи се – поет...

/о, боже, туй тя ли бе...
...и няма капка срам,
дотам се стига
с „невинни” поетеси/
...и заиграха
сметки,
интереси,
а той си беше
млад, способен,
пък и напет.

При него тя творбите
си навира.
Доказан е – умело
редактира.
С писалката си шари –
не се спира.
И всеки вторник
в чуждата квартира
той изненади
и сервира!

И чудя и се що ще
прави с юнаци още пет...
...като си има
даровит поет!


Да НЕ се „поема”
насериозно
и навътре!:)


30.11.2006г.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за новогодишното настроение. Хубаво е човек да прочете какви можещи поетеси имало по света. Да завиди човек на лирическата - цели ПЕТ!!!
  • Е, доста са..., утре ще пиша послеслов към поемата, сега през рамото ми и гледат право тука ще видим колко е умна, па да не земе да се изруси заради петия
  • Поздрави, Мери!!! И умната!!!
  • Добре се справя
    Поздрав!
  • Е, петима са доста Поздрави, хареса ми!
  • поезията ни събира, поезията ни дели; успех с поемите и момчетата и не гледай прекалено сериозно на живота - той ни "редактира", каквото и да "напишем"
Random works
: ??:??